Novosti

10.12.2018

Volvo S60 i V60 obezbjedili 5 zvjezdica za bezbjednost na EuroNCAP testu

Novi Volvo S60 sedan i V60 karavan osvojili su maksimalnih 5 zvjezdica za bezbjednost na 2018 EuroNCAP testovima bezbjednosti, nastavljajući tradiciju osvajača 5 zvjezdica među Volvo automobilima.

 

Ovi rezultati potvrđuju reputaciju Volvo Cars-a da na drumove postavlja najbezbjednije automobile današnjice. Od kompaktnog V40 hečbeka do velikog XC90 SUV-a, svi testirani modeli iz trenutne Volvo ponude nude tehnologiju sa 5 zvjezdica za bezbjednost.

2018 EuroNCAP režim testiranja je najstrožiji do sada, sa novim i zahtjevnijim izazovima u pogledu bezbjednosne tehnologije, uključujući i detekciju biciklista sa autonomnim kočenjem i sistemima za održavanje u voznoj traci. V60 i S60 spadaju među najbezbjednije automobile testirane prema novom režimu.

„Rezultati potvrđuju da Volvo Cars nastavlja da bude lider u bezbjednosti, konstantno gurajući razvoj naprednih tehnologija“, izjavio je Malin Ekholm, direktor Volvo Cars centra za bezbjednost. „Bez obzira koji Volvo odaberete, uvijek možete biti sigurni da vi i vaši voljeni putujete u jednom od najbezbjednijih automobila na tržištu“.

S60 i V60 dijele SPA Platformu (Scalable Product Architecture platform) i bezbjednosne tehnologije sa svojim većim rođakom XC60, kao i sa top modelima iz Serije 90.

 Volvov aktivni bezbjednosni paket City Safety sa tehnologijom autonomnog kočenja sada dolazi kao standard na svim Volvo automobilima. Po prvi put na S60 i V60, City Safety sada uključuje i autonomno kočenje kako bi izbjegao sudare sa nadolazećim vozilima iz suprotnog smjera. Takođe, to je i dalje jedini sistem na tržištu koji detektuje pješake, bicikliste i veće životinje.

V60 je lansiran ranije ove godine i to u svom prirodnom staništu – na prilazu porodičnoj kući u Stokholmu - i naglašava pedigree Volvo Carsa u porodičnim karavanima, služeći različitim potrebama i stvarima modernog porodičnog života.

Ovog ljeta Volvo Cars lansirao je novu generaciju svog S60 sportskog sedana. Dinamični S60 je prvi Volvo automobil koji se prodaje bez dizel ponude, što oslikava predanost elektrifikaciji i dugoročnoj budućnosti izvan tradicionalnih motora sa unutrašnjim sagorijevanjem. To je prvi Volvo koji se proizvodi u SAD, u prvoj američkoj fabrici, u okolini Čarlstona u Južnoj Karolini.

 

 

 

 

-------------------------------

 

Volvo Cars Grupa u 2017

Za 2017. finansijsku godinu, Volvo Car Group zabilježila je operativni profit od 14,061 MSEK (11,014 MSEK u 2016). Prihodi u pomenutom periodu iznosili su 210,912 MSEK (180,902 MSEK). Globalna prodaja za kompletnu 2017. godinu iznosila je rekordnih 571,577 automobila, što je povećanje od 7.0 procenata u odnosu na 2016. Rezultati nagovještavaju sveobuhvatnu transformaciju finansija i funkcionisanja Volvo Cars posljednjih godina, pozicionirajući kompaniju za sljedeću fazu rasta.

 

O Volvo Cars Grupi

Volvo je operativan od 1927. godine. Danas je Volvo Cars jedan od najpoznatijih i najpoštovanijih automobilskih brendova na svetu sa prodajom od 571.577 automobila u 2017-oj plasiranih u oko 100 zemalja. Volvo Cars je u vlasništvu Zhejiang Geely Holding (Geely Holding) iz Kine od 2010. godine. Činio je dio Švedske Volvo grupe do 1999. godine, kada je kompaniju kupio Ford Motor Company iz SAD. Godine 2010. Volvo Cars preuzima Geely Holding.

 

U 2017, Volvo Cars je zapošljavao u prosjeku približno 38.000 (30.400) zaposlenih sa punim radnim vremenom. Upravna zgrada Volvo Cars, razvoj, marketing i administracija su uglavnom locirane u Getebrugu u Švedskoj. Volvo Cars upravna zgrada za Kinu nalazi se u Šangaju. Glavne fabrike automobila locirane su u Geteburgu (Švedska), Gentu (Belgija), Šengduu i Dakingu (Kina), dok se motori proizvode u Skvodeu (Švedska) i Žangđikaou (Kina), a komponente karoserije u Olofstromu (Švedska).