Novosti

Volvo Cars lansira novi, potpuno električni Volvo C40 Recharge na tržište

Budućnost kompanije Volvo Cars je električna, a novi Volvo C40 Recharge najnoviji je dokaz njenog zalaganja za budućnost bez emisija.

Više

Posjeta našim centrima je sigurna

Sigurnost naših stranaka uvijek nam je bila prioritet, stoga dosljedno sprovodimo sve zaštitne mjere kako bismo vam osigurali sigurnu posjetu čak i tokom epidemije korona virusa.

Više

Volvo Cars bilježi najbolji prodajni rezultat drugog polugodišta u historiji kompanije uz oporavak od pandemije

Kompanija Volvo Cars za 2020. godinu ostvarila je najbolji rezultat prodaje drugog polugodišta u svojoj historiji budući da je brzorastuća potražnja za električnim vozilima podstakla oporavak kompanije od pada poslovanja uslijed uticaja pandemije COVID-19.

Više

Kompanija Volvo Cars utrostručit će proizvodni kapacitet u Ghentu nakon skoka prodaje električnih vozila tokom 2020. godine

Kompanija Volvo Cars utrostručit će kapacitet proizvodnje električnih vozila u svom pogonu u belgijskom gradu Ghent kao odgovor na brzorastuću potražnju za serijom elektrificiranih vozila Recharge.

Više

„Ultimativni simulator vožnje“ Volvo Cars za razvoj sigurnijih automobila koristi najnoviju tehnologiju igara

Volvo Cars inžinjeri nazivaju ga „ultimativnim simulatorom vožnje“, iako to nije samo njihov izgovor za to da se prepuste igranju. Umjesto toga, revolucionarni simulator kombinovane stvarnosti koristi se za nove korake u oblasti sigurnosti i tehnologije autonomne vožnje.

Više

Pogledajte kako Volvo Cars spušta nove automobile s visine od 30 metara kako bi spasilačkim službama pomogao u spašavanju života

To je najekstremnije ispitivanje sudara koje je ikad proizvela kompanija Volvo Cars – i to ispitivanje od suštinskog značenja. Stručnjaci za spašavanje iz vozila u sigurnosnom centru Volvo Cars često koriste automobile nakon sudara da bi usavršili svoje spasilačke sposobnosti.

Više

Dvije decenije u službi spašavanja života: Sigurnosni centar Volvo Cars obilježava 20 godina postojanja

U prosjeku dnevno razbijaju barem jedan potpuno novi Volvo automobil– što je od ključnog značenja u očuvanju položaja kompanije Volvo Cars kao lidera u oblasti automobilske sigurnosti sve do danas.

Više

Pola vijeka vodimo brigu o vašoj sigurnosti: ekipa za istraživanje nesreća iz kompanije Volvo Cars obilježava 50. godišnjicu

U kompaniji Volvo Cars, ekipa je poznata pod nazivom kućni detektivi. Pored toga, mogli bismo ih nazvati i „CSI“ ekipom švedskog proizvođača automobila, ako se malo poigramo sa nazivom slavne televizijske serije.

Više

Volvo Cars započeo sa proizvodnjom potpuno električnog vozila XC40 Recharge

XC40 Recharge je prvo od brojnih potpuno električnih vozila Volvo, a današnji početak proizvodnje predstavlja značajan korak na putu ostvarenja cilja Volvo Cars da do 2025. godine smanjiti otisak CO2 po vozilu za 40 posto. Iste godine se očekuje i da će obim zastupljenost potpuno električnih automobila iznositi 50 posto svjetske prodaje, a ostatak će zastupati hibridi.

Više

Obavještenje

Tehnologija 'Cookie-a' omogućava nam da vam pružimo najbolji doživljaj naše stranice. Molimo Vas da označite da se slažete s uporabom ove tehnologije. Pročitajte više.

Slažem se