Skip to main content

Kolačići

 

Kao i većina drugih sajtova koje posjećujete i naš sajt koristi kolačiće. Kako i na koji način se koriste kolačići objašnjavamo u nastavku ovog obavještenja. Ukoliko imate bilo kakva pitanja u vezi s upotrebom kolačića možete nas kontaktirati putem e-maila na adresi: dpo@kmag.net.

Šta su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje većina web stranica pohranjuje u računaru korisnika pomoću kojeg on pristupa internetu. Koriste se kako bi prepoznali određene postavke korisnika za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Njihovo pohranjivanje je u potpunosti pod kontrolom od strane korisnika, a njihovo korištenje korisnik može u potpunosti onemogućiti ukoliko to poželi. Web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im korisnik nije dao i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računaru Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Koje kolačiće koristimo?

 1. Neophodno potrebni kolačići
  Ovi kolačići su neophodni kako bi naša web lokacija funkcionisala i nije ih moguće isključiti u našem sistemu. Oni se obično postavljaju kao odgovor na vaše akcije svedene na zahtjeve za usluge, kao što su preferencije za privatnost, prijavljivanje na web lokaciju i popunjavanje obrazaca. Svoj pretraživač možete postaviti tako da blokira ili daje upozorenje o ovim kolačićima, ali pojedini segmenti web lokacije neće funkcionisati u tom slučaju. Ovi kolačići ne pohranjuju informacije koje vas mogu lično identificirati.

 2. Kolačići za performanse
  Ovi kolačići nam omogućavaju da brojimo posjete i izvore protoka podataka u svrhu mjerenja i poboljšanja performansi naše web lokacije. Oni nam pomažu da utvrdimo koje stranice imaju najveću ili najmanju popularnost i da nadgledamo kretanje posjetilaca na našoj web lokaciji. Sve informacije koje ovi kolačići prikupe objedinjuju se u jednu cjelinu i tako postaju anonimni. Ukoliko ne dozvolite korištenje ovih kolačića, nećemo znati kada ste posjetili našu web lokaciju i nećemo moći pratiti njene performanse.

 3. Funkcionalni kolačići
  Ovi kolačići omogućavaju da web lokacija pruži viši nivo funkcionalnosti i personalizacije. Postavljamo ih ili mi ili treće strane, pružaoci usluga čije smo usluge uvrstili na naše stranice. Namjena ovih kolačića je da vam pruže dodatno personalizirano iskustvo korištenja naše web lokacije, zasnovano na vašim prethodnim posjetama i odabirima. Ukoliko ne dozvolite korištenje ovih kolačića, pojedine ili sve pomenute usluge možda neće ispravno funkcionisati.

 4. Ciljani kolačići i kolačići za oglašavanje
  Ove kolačiće postavljaju naši marketinški partneri putem naše web lokacije. Pomenute kompanije mogu ih koristiti i dijeliti u svrhu izrade profila vaših interesovanja i prikazivanja odgovarajućih reklamnih poruka na drugim web lokacijama. Ovaj postupak se zasniva na jednoznačnom identificiranju vašeg web preglednika i uređaja kojim pristupate Internetu. Ukoliko ne dozvolite korištenje ovih kolačića, oglasi koji vam se budu prikazivali neće biti usko specijalizirani u skladu sa vašim interesovanjima.

 5. Kolačići za statistiku
  Volvo Cars koristi Google analitiku koja nam daje uvid u Vaš način korištenja naše web stranice. Ti podaci obuhvataju sledeće; e.g., Koje stranice ste pregledali; na koje linkove ste kliknuli; koliko vremena ste proveli na stranici; automobile koje ste sastavili u našem konfiguratoru; koji uređaj ste koristili i sl. Ove podatke koristimo da razumijemo način korištenja naše web stranice i da obezbjedimo da ona ispravno funkcioniše. Ovi podaci se ne koriste u marketinške svrhe niti oglašavanje i ne dijele se s trećim licima.

Popis kolačića koji se koriste na ovoj web stranici

Prilagodite dopuštenja kolačićima

Kolačići su od temeljne važnosti za pružanje pristupačne web usluge. Najčešće osobine e-poslovanja ne bi bile moguće bez kolačića. Pomoću kolačića interakcija između korisnika i web stranice je brža i jednostavnija. Uz njihovu pomoć web stranica upamti korisnikove sklonosti i iskustva što omogućava uštedu vremena, a pregledavanje interneta je učinkovitije i prijatnije.

Spisak kolačića